19. syyskuuta 2015

Jalostustarkastus ja kuulumisia






















Viime lauantaina käväistiin Axun kanssa eukkujen jalostustarkastuksessa Lahdessa. Samalla tutkittiin Axun silmät ja kuunneltiin sydän. Sydän sykki täysin terveesti, mutta silmistä löytyi pieni distichiasis. Se on kuitenkin niin lievä, ettei se kuulemma menoa haittaa. Kennelliiton sivuilta: "Distichiasis tarkoittaa ylimääräisiä ripsiä, jotka tulevat ulos joko normaalin ripsirivin sisäpuolelta luomen reunasta."

Jalostustarkastukseen mentäessä en tiennyt yhtään mitä odottaa, mutta se oli aika samanlaista kuin näyttelykehässä. Pääsimme arvosteltavaksi heti, kun pääsimme paikalle. Pari kierrosta kehän ympäri, jotta tarkastaja näki liikkeet, ja sitten pönötettiin tarkastajan pöydän edessä odottelemassa tuomiota. Saatiin myös tietää Axun virallinen säkä: 56 cm, ja se on muuten juuri eukku-uroksen ihannekorkeus!

Saatiin käteen monisivuinen lappu, jossa oltiin tutkittu koira ihan kirsusta varpaisiin. Se oli aika hyvä, eikä muuta isompaa moitetta löytynyt, paitsi maininta hieman ahtaista liikkeistä (eikä se tullut yllätyksenä), mutta myös liian runsaasta turkista. Onhan tuo kieltämättä aikamoinen pörrö muihin eukkuihin verrattuna, mutta omaan makuun juuri sopiva. Pääasia ettei sen kummempia rakennevirheitä löytynyt.

Eukkuja oli suht' paljon paikalla, en varmaan koskaan ole nähnyt noin montaa eukkua samassa tilassa. Alla hieman kuvamateriaalia.























Lopuksi vielä tiivis paketti meidän kuulumisista. Tänään käytiin pitkästä aikaa Netta-sheltin kanssa lenkkeilemässä. Kuvattua on tullut viime aikoina hävettävän vähän, mutta tänään senkin edestä. Syksy alkaa jo näkyä, puiden lehdet kellastuvat pikkuhiljaa ja ilma muuttuu viileämmäksi. Alkuyksy on valokuvaamisen kannalta täydellinen vuodenaika. Axu on ollut viime aikoina hieman laiskempi lähtemään lenkille, se haluaisi vain nukkua takapihalla. Ehkä se alkaa vanhentua. Se on luonteeltaan ainakin aikuistunut selvästi, eikä enää ole samanlainen höseltäjä kuin nuorempana. Eihän Axu nyt vielä mikään vanhus ole, mutta on se jo sentään keski-ikäinen koiraksi.




2 kommenttia:

  1. Mun mielestä Axu on just hieno kun se on oikeen tommonen pörrökarva, tulee ihan joku leijona mieleen :D Onks Axua siis tarkoitus käyttää jalostukseen vai kävittekö jalostustarkastuksessa muuten vaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on vaan että mistä sattuu tykkäämään, jotkut tuomarit tykkää ja toiset ei :D Vielä ei ole suunnitelmissa yhtään mitään, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus pitää sisällään :D

      Poista